ME ENDURO Antas - Španělsko - výsledky + fotogalerie + komentář od Ládi Krupičky

29.03.2014 20:14

 

Celkový vítěz z loňského roku Maurizio Micheluz , vyhrál první den celkově a samozřejmě i třídu E1 v Antans, na jihu Španělska
V posledním ze tří kol on byl jediný, který se vydal na strmý a přímý výjezd s jeho Suzuki v extrémním testu - a vzal vítězství tímto způsobem !
Seniory E2 vyhrál Jamie Lewis , Husqvarna - Team před Ondřejem Helmichem a Jakubem Šefrem .
Francouz Julien Jagu vyhrál třídu E3
Veteran - European - mistr Werner Müller se zdá být na cestě k jeho dalšímu titulu : 46. letý rakušan vyhrál s velkým náskokem před Francouzem Laurentem Pannetierem .
Francouzsk Audrey Rossat na její KTM vyhrála Ladys třídu před Finn Marita Nyqvist .
První ze tří testů, v posledním kole musel být zrušen, více než 30 % z jezdců nedosáhl cíle etapy.

Zdroj: https://enduro-em.de/index.php/en/

 

ZDRAVÍME VŠECHNY ZE ŠPANĚLSKA.

Pozdrav z jižního Španělska od členů týmu KBS UAMK Teamu Unhošť z jedné z nejtěžších soutěží v rámci programu mistrovství Evropy. České příznivce může těšit, že se naši jezdci neztratili. Úvodní podnik letošního seriálu mistrovství Evropy enduro odstartoval v sobotu za polojasného počasí na jihu Španělska v městečku Antas (cca 250km od Granady). V sobotu se na start tohoto úvodního podniku z celkových čtyř podniků ME postavilo 102 jezdců. Kromě jezdců mistrovství Evropy startovalo ještě dalších 150 jezdců Španělského mistrovství. Tato početná jezdecká účast se podepsala i na náročnosti trati a hlavně měřených testů.
Start o 9.hodině a dojezd do cíle v 17hodin, to byla denní porce v náročném kamenitopísčitém terénu místního pohoří. Celkem se jeli tři kola a v každém pak tři měřené testy. Kros test, který musel být vzhledem k hlubokým prašným kolejím, mnohdy až po nádrž, pro třetí kolo zrušen. Zde hned v prvním kole zadřelo několik jezdců své motocykly. Druhý test byl na motokrosové trati s nespočetným množstvím extrémních, spíše trialových prvků. Zde si vylámalo zuby na výjezdu z kamenitého kaňonu i několik světových pilotů, kteří startovali v rámci mistrovství Španělska, včetně Cervantese. Z našich jezdců byl nejrychlejší Jan Balaš, startující za KBS UAMK Unhošť, který obsadil v absolutním pořadí 7.místo a ve své třídě nakonec po souboji s Francouzem Carpentierem dojel druhý se ztrátou 8,5 vteřin ve třidě enduro junior E2-3. Smůlu si vybral náš druhý jezdec startující za KBS Jakub Horák. Před posledním měřeným testem figuroval na 3.místě ve třídě E3 senior. Bohužel na tomto posledním testu mu hned po několika metrech od startu přestal jet motocykl. Nakonec po výměně zapalovací svíčky motocykl zprovoznil, ale byla z toho ztráta přes čtyři minuty a pád na 6.místo v konečném hodnocení prvního dne. V této třídě dojel na 5.příčce první den Radek Toman, který se v náročném trénu nevyvaroval také několika pádům. Ve třídě E2 senior si dojeli na pódiové umístění Ondřej Helmich druhým místem a třetí dojel i přes technické problémy Jakub Šefr. V této třídě nedokončilo první den pro technické problémy nejvíce jezdců. V juniorské třídě E1 dojel Patrik Markvart na 5.místě, mezi jezdci stejné třídy , ale do 20let vybojoval Jakub Hroneš 8.místo. Ve třídě E2-3Junior, kde první den obsadil Jan Balaš 2.místo, vybojovali ještě naši jezdci další solidní umístění. Lukáš Kučera dojel na 10.místě, Milan Engel 11.místo, Marek Borák 12.místo.
V neděli se jedou dvě kola a celkem pět měřených testů. Trať je náročná, měřit se bude pět testů. Všichni věříme, že se bude našim jezdcům opět dařit. Letošní úvodní soutěž je hlavně o dojetí.

Ze Španělska zdraví Láďa Krupička

 

Oficiální výsledky přineseme až budou vyvěšeny na of stránkách

picasaweb.google.com/henkvanderspek/2014eksp_zaterdag?authuser=0&feat=directlink#