Zpráva od Slovak Tuboteamu Zaťko

06.11.2010 08:53

 5.11.20I0 - piaty deň

Tak tu je 6 ráno , pomaly vstávame.Píšem do Wordu, nejde. Internet, tak to bude u vás neskôr. Včera večer sme plánovali poprať veci, no na izbe sme nič nenašli. Prídeme na recepciu a ukázali nám igelitové balíčky pekne označené podľa ízby , všetrko krásne vypraté a vyvoňané. Všetko čo sme mali použité -aj prádlo a tak. Neviem ako to vyselektovali od čistého, keď som to mal domiešané dokopy.A všetci sme boli taký zbití, že na pranie by sme večer ani nepomysleli. Strašne sme spokojní s týmto hotelom. A nebol ani taký drahý – 37 eur za dvojposteľovku s obrovskými posteľami na noc .A to sa mi podarilo vybaviťo dosť lacnejšie ako ponúkal tento hotel poriadateľ. Francúzi čo mali v salóne veľkú poradu asi vedeli do čoho idú. A vyzerá že vyhrajú aj Trofy aj ženy. Napríklad keď Tomáš prišiel s obviazanou rukou, čašníčka sa zaujímala čo sa stalo a tak mu do kýblika doniesla kopu ľadu aby si zobral na izbu. Dúfam že mu to pomôže.Alebo nie je voľné miesto v ich podzemnej garáži, len odovzdáme kľúče a do pol hodiny ho máme zaparkované.Kľúče pekne označené a zamknuté v skrinke pri strážnikovi. Ani si z auta nevyberáme veci, napr. foťák, prilby čižmy a tak. Včera to bol boj o prežitie. Tomáš vravel že v nemocnici bolo spústa jazdcov so zraneniami. A to niektorých vybavili len v stredisku súťaže v dosť dobre vybavenom lazarete. Mne sa včera išlo v pohode, na kamenoch som nezaváhal ani jedno kolo, no v uplne poslednej časovke v prudkom prachovom výjazde som nič nevidel , spomalil som a keď som pridal už bolo neskoro. Trikrát som dvíhal motorku proti svahu, nemohol som sa rozbehnúť, tak som sa musel vrátiť a vyjsť na druhý raz, keď som počkal až ustane prach.Do cieľa som stihol ale taký vyšťavený že na prezutie som ani nepomyslel. Tak dnes ráno to snáď za tých 10 minút stihnem. Dušan tiež spadol, doohýbal si chrániče na riadidlách. V druhom kole mal krízu, ale všetko nakoniec stihol. Tomáš si ešte večer našiel pichliače v tele, nevim či si ich vytiahol.Práve mi na izbu prišiel Dušan, všetko ho bolí, ale hlavne že nálada, ja dobrá. Po Tomášových problémoch sme klesli iba o 1 miesto..Horšie Česi, - sú až 33 – tí, ale bojujú dalej. Dnes nás čaká nová trať, no ako sme videli značky dosť pôjde aj po včerajšej aj po trati 1. a 2.dňa už poriadne rozbitej trati. A budú A časy. Aj testy čo sa niektoré jazdia už 12-ty krát sú rozbité a strašne prašné.Už včera tu nás boli povzbudzovať a pomáhať v časovkách Preis, Karumník a Tomášek, tak už nás je viac.
Fuj! Tak som sa nadlávil na raňajkách že asi prasknem. Stále nosili niečo nové a nové. Asi hotelu udelím za nás cez internet pochval..Je krásne jasno a už sa na hoteli obliekame. Tak sa ozvem snáď v cieli.
Tak ten internet nešiel, lebo som mal predvolené zlé heslo. Už je to O.K.
Tak dnešná etapa priniesla smolu Dušanovi už v prvej časovke, dáko ho vysilili pády a schytal v dvoch časovkách spolu 4 minúty. Tomáš sa prejavil ako ohromný bojovník - s napuchnutou rukou, čo si musel požičaľ väčšíe rukavice a s ohromnými žalúdočnými problémami prišiel v čase a zajazdil s nás najlepšie.
Ja som okrem asi 500 metrového zablúdenia v prvom kole a z asi 10 metrového cúvania z miesta kde hrozil pád do rokliny nemal žiadne problámy.
Trať viedla veľmi zaujímavou prírodou - dlhý zásek do skál široký tak že sme dreli riadidlami, hlboký asi 10 metrov, skoro ako jaskyňa, hlboká a asi kilometer dlhá drážka v hline, že jedna čižma bola na stupačke a druhá pritlačená pod nádržou a aj tak sme dreli o hlinu kolenami a lakťami, kamenný múr široký asi 80 centimetrov ktorý sa oblúkovite tiahol ponad akúsi priepasť.
Česi došli tentokrát bez problémov.
Večer sme boli s Dušanom u lekárov. Mne vyčistili , namastili zodratý zadok a dušanovi vyberali pichliače z ruky.
Zajtra nás čakajú už len 2 časovky z toho druhá vyzerá že po cestách a záverečný motokros. Podľa výsledkov ak dôjdeme  všetci traja tak by sme si nemali pohoršiť. Máme pred 20 klubom veľký náskok.Tak isto aby sme sa zlepšili by museli mať súperi pred nami dáky problém. Majú náskok asi 3 a pol minúty čo je na krátky motokros dosť.
Takže dúfam že Tomáš bude zajtra fit a dáko to dotiahneme do úspešného konca.
Neviem ako bude na motokrose dostupný internet tak držte nám palce.