Endurosprint v Košťálově si užilo celkem 188 jezdců

21.05.2015 18:19

21.05.2015 09:25:58 | Autor: Petr Ježek | Rubrika: SPORT | Obce: Košťálov

FOTO: Endurosprint v Košťálově si užilo celkem 188 jezdců

O víkendu 16. a 17. května pokračovalo Mezinárodní mistrovství České republiky v endurosprintu dalším závodem Košťálově. Závody zde mají dlouholetou tradici a mezi závodníky jsou velice oblíbené. Přijelo sem sobotu 155 licencovaných závodníků včetně čtyř žen a 33 hobby jezdců.

Trať doznala oproti předchozím ročníkům změn a z větší části byla nová. „MMČR a třída Veterán 1 startovali v 9 hodin, jelo se 7 kol, na projetí kola bylo 25 minut a v průměru si jezdci najížděli okolo 5 minut. Přebor ČR startoval ve 12.30, jel na 6 kol a na kolo bylo 35 minut, délka kola musela být delší z důvodu velkého počtu závodníků, ale alespoň byl dostatek času na údržbu motorky, občerstvení a odpočinek. V neděli se start MMČR a PČR vyměnil a první se postavili na start přeboráři a po poledni mistrák," upřesnil za pořadatele Jaroslav Bachman.

Po startu najížděli jezdci na enduro test, který ti nejrychlejší jezdili okolo 5.30 min. Následoval krátký přejezd a najíždělo se do cross testu, který trval 5 minut. „Jezdci si testy a celkově trať velice pochvalovali, vyšlo také počasí a svítilo sluníčko, během noci sice spadlo pár kapek, ale nebyly na trati vůbec znát," doplnil Bachman. 

Endurosprint Košťálov 2015<br />Autor: David Bouchal V sobotu v absolutním pořadí MMČR zvítězil o 2,14 sekundy Patrik Markvart, který v neděli pro zranění nedokončil. Druhý byl Jaromír Romančík a třetí Michal Kadleček. Bozkovský Jiří Hádek skončil oba dva dny na pátém místě a ve své třídě E1 obsadil v sobotu třetí a v neděli druhé místo. V neděli byl absolutně nejrychlejší Jaromír Romančík, před Vítem Kuklíkem a Michalem Kadlečkem.

V přeboru ČR třídu E1 ovládli bratři Havrdové z pořádajícího Enduroklubu Semily. V sobotu zvítězil Petr před Ondrou a v neděli úspěch zopakovali, jen si prohodili pořadí. Také sobotní vložený závod hobby jezdců přinesl úspěch pro domácí. V E1 vyhrál Zdeněk Šimůnek a v E2 Martin Zeman před Jaroslavem Kučerou. 

Zdroj: www.nasepojizeri.cz/