MX3 Holice - 2.tisková zpráva - 17.5.2010

17.05.2010 21:12

 

AMK Holice v AČR

MX3 Holice - 2.tisková zpráva - 17.5.2010

Za necelé čtyři týdny propukne v Poběžovické kotlině u Holic šestý závod FIM Mistrovství světa v motokrosu kategorie MX3 a UEM Mistrovství Evropy v motokrosu kategorie EMX2.

Po závodě v Argentině se celý kolotoč Mistrovství světa pro tento a příští týden přesouvá na východ Evropy – v neděli 23.5. se pojede ve bulharském Troyanu a o týden později (30.5.) na trati Megalopolis v Řecku. Vedení bude jistě chtít upevnit Carlos Campano, ale zahanbit se určitě nebudou chtít nechat Alex Salvini, Matevž Irt ani Martin Žerava, kteří jsou za sebou naskládaní na 2. – 4. místě průběžného hodnocení. V co nejlepším světle se budou chtít předvést také další dva čeští zástupci – Petr Michalec (10. v celkovém pořadí) a Franta Smola (16.), který před pár dny vybojoval druhé místo ve slabší kategorii MX2 při závodě mezinárodního mistrovství České republiky ve Stříbře.

V Bulharsku bude také třetím závodem pokračovat UEM Mistrovství Evropy EMX2, kde zatím vévodí Jernej Irt a Českou republiku budou zastupovat Jarda Sloupský a Tomáš Paul.

Počasí nám sice nyní neumožňuje provádět potřebné úpravy trati, ale jakmile to bude jen trochu možné, bude celá trať včetně startovní rovinky srovnána. Právě oblast startu čekají největší úpravy, je totiž nutné odstranit terénní nerovnost na levé straně, aby byl start z jakékoliv pozice maximálně spravedlivý. Dále jsou již hotové terénní úpravy v depu, kam byla přivedena voda a kanalizace i od Holic, aby byl za všech okolností k dispozici dostatek vody.

Zrekonstruované tiskové středisko již čeká na vnější fasády a omítku, okna a dveře jsou ji na svých místech, takže bude bez problému připraveno poskytnout útočiště všem novinářům.

Již nyní si můžete v předprodeji zakoupit vstupenky – buď v Informačním centru v Pardubicích nebo v síti Ticketportal (ticketportal.cz). Příznivou zprávou je, že ceny zůstávají nezměněné: 300,-Kč dospělý na oba dny, 150,- dětský do 120cm a 100,- vstup do depa.

J.Šitina ml.

Zdroj: AMK Holice