Tisková informace k úvodním závodům MČR v motoskijöringu

15.12.2010 19:17

 



Předběžná Tisková informace k úvodním dvěma závodům MČR v motoskijöringu „ORION - SHIVA KTM CUP 2011“

Stejně jako tomu bylo loni, odstartuje desetidílný seriál Mistrovství ČR v motoskijöringu na jihu Čech. Při pohledu z okna se zdá, že by počasí mohlo tomuto sportovnímu odvětví opět přát, sníh leží na většině území ČR a tak již nyní několik tandemů intenzivně trénuje. První závod nadcházejícího seriálu odstartuje 8. ledna v Rodné u Mladé Vožice. Tato trať je položena poměrně vysoko (680 m.n.m.) a tak doufejme se sněhem nebudou problémy. V neděli 9. ledna se pak pojede na nové trati v Želči u Tábora. Tato lokalita je sice umístěna téměř o 200 metrů níže, ale pokud bude zima jak má být, nebude se sněhem problém ani tam. Pořadatelem obou závodů bude Motosport Chýnov.

Na těchto úvodních podnicích se představí také tři nejlepší jihočeské posádky. Za pořadatelský tým bude startovat bývalý juniorský reprezentant ČR v enduru Václav Malkus, který plánuje start v celém seriálu. Jméno jeho lyžaře zatím není známo, Vašek intenzivně testuje nejen nový dvoutaktní Husaberg TE 300, ale také právě hned několik lyžařských adeptů. Naproti tomu sehranou dvojící bude bratrský tandem Radek a Miroslav Barešovi z Motoclubu Milevsko, loňští vítězové motoskijöringového Jihocupu. Silná bude určitě také dvojice Martin Kočí a Jan Zídek, startující za SMS Kaplice. Loňští jediní účastníci celého seriálu z jihu Čech Vít Vitouš s Václavem Hotovým se spolu letos v mistráku bohužel neobjeví, protože Víťa se musel teď v zimě podrobit operaci kolene. Vaška ale uvidíme lyžovat za Lukášem Mohauptem, kterému bude letos chybět lyžař Karel Sejk. O startu vážně přemýšlela i jihočeská legendární motoskijöringová posádka Jiří Hrobský s lyžařem Janem Jouzou z Motosportu Chýnov. Ti už spolu jezdí téměř 20 let, jejich věk však v součtu převyšuje číslo 100, navíc zdravotní stav ani jednoho z nich není optimální a tak tyto matadory uvidíme pouze na závodech Jihocupu.

Jihočeské posádky, kterým doufejme přijde fandit početná divácká kulisa, však budou mít velmi silnou konkurenci, neboť na startu úvodních dvou závodů pochopitelně nemůžou chybět úřadující mistři ČR Patrik a Miroslav Šrolerovi ze Sidemotokrosklubu Klášterec n.O., ani předloňští mistři republiky Josef Sládek s Petrem Čížkem z Dukla Racing. Za Orion Litomyšl RS Petrol se představí zkušený jednapadesátiletý (!) Pavel Kunc s lyžařem Romanem Prossem. Černým koněm šampionátu budou loňští největší skokani seriálu teprve osmnáctiletý František Kubíček s Lukášem Hovadem z Motocross teamu Žamberk. Ti loni nastoupili až do čtvrtého závodu a celkově brali díky stále se lepšícím výsledkům pěknou jedenáctou příčku.

Na startu obou úvodních závodů očekáváme zhruba 25 dvojic. Na to, až se opět po roce sejde kompletní „motoskijöringová rodina“ (jak by se také dala parta bodrých lidí pohybujících se už léta kolem tohoto zimního sportu označit) pohromadě se těší i promotéři tohoto seriálu Petr Kovář a Jaroslav Lipenský.

Zde je ještě kompletní kalendář Mistrovství ČR v motoskijöringu 2011:

08.01. Rodná (u Mladé Vožice)
09.01. Želeč (u Tábora)

15.01. Horní Město (u Rýmařova)
16.01. Rýmařov
22.01. Olešnice v Orlických horách
23.01. Klášterec nad Orlicí
05.02. Litomyšl
06.02. Letohrad
12.02. Studené (u Žamberka)
26.02. Dobřany v Orlických horách


Zvláštní ustanovení závodů v Rodné a v Želči bude včas uveřejněno (po schválení Autoklubem ČR).

Budeme si všichni přát, aby letošní zima byla tomuto krásnému zimnímu sportu stejně tak přívětivá, jako ta uplynulá a těšíme se na viděnou s Vámi na prvních závodech!

Evžen Zadražil
ředitel závodu

www.motosportchynov.cz